Aktiviteter

Åbent hus arrangement i Enstedhallen

Lørdag den 8. august 2020 arrangeres der et åbent hus-arrangement i Ensted hallen, hvor man kan komme at prøve de fleste aktiviteter som tilbydes i hallen. Arrangementet starter kl. 10 og slutter kl. 18.

Ensted hallen har gennem de sidste 2 år været igennem en ansigtsløft af de store, både når vi taler om udseende men også i indhold.
For halvt andet år siden lavede EIA et nyt fitnesscenter, en ny Multihal, nyt cafeteriaområdet og en ny handicap venlig hovedindgang.
For et halvt år siden fik vi renoveret og isoleret den ene gavl så hallen ser moderne ud og har fået et flot udseende med flot skilte med de forskellige idrætter og navnet ENSTED HALLEN på lysende bogstaver.


Vi stopper ikke her.
Sidst i januar 2020 holdt EIA, idrætsforeningerne (EIF), repræsentanter for skolen, børnehaven og andre fra lokalområdet en visionsdag, hvor over 100 forskellige forslag til initiativer som man kan arbejde videre med. Selv om Covid-19 har besværlig gjort arbejdet at udvikle de forskellige projekter, har nogle personer og grupper arbejdet videre med 4 konkrete projektet, som i efteråret bliver gennemført.


Formand for EIA Gert Staugaard udtrykker: ”Det er med stor tilfredshed at kunne se at aktiviteterne blomstrer som aldrig før i og ved Ensted hallen. Vi håber at de nye aktiviteter bliver godt modtaget af borgerne i nærområdet og for personer med et handicap, håber vi at kunne tiltrække brugere fra hele Sønderjylland, fordi der er igen anden hal i Sønderjylland, som tilbyder tilsvarende aktiviteter for denne målgruppe. Efter sommerferien vil vi arbejde videre med de andre forslag, som blev noteret ved visionsdagen og vi håber at mange frivillige vil deltage i arbejdet med at realisere mange af de gode forslag.”


E-sport for personer med og uden handicap
EIF’s fodbold afdeling har arbejdet videre med at etablere E-sport for personer med og uden handicap i det ene mødelokale i Ensted hallen. Forberedelserne af lokalerne starter efter sommerferien og aktiviteterne starter i oktober.
Der etableres mulighed for at spille fodbold med FIFA, hvor der skal spilles mod andre fodboldklubber i Danmark. For at kørestolsbrugere kan deltage, etableres rummet med hæve og sænke borde og dør bliver lavet bredere.
Følgende fonde, puljer og virksomheder har støttet projektet: Fabrikant Mads Clausens Fond, SE Vækstpuljen, Jascha Fonden, Aabenraa Fritidsråd og DIF & DGI foreningspulje.


Bungee Fly for personer med og uden handicap
Med et udspring i et samarbejde med ParaSport Aabenraa og EIF er man i gang med at lave en selvstændig idrætsforening, som kommer at tilbyde Bungee Fly fra september eller oktober i år.
Aktiviteten etableres i vores nye Multihal.

Prøv den flyvende form for fitness #Why walk, when you can fly? #
Bungee Fitness er en ny, effektiv, hård og sjov sportsgren. Bungee Fitness er højintens træning med en blanding af styrketræning, balanceøvelser og flyveteknikker. Man får en sele på bækkenet, bliver spændt i en elastik i loftet og kan så flyve, hoppe og lave øvelser, der ellers ikke er fysisk mulige. Det giver sved på panden og et kick, når man flyver højt eller laver armbøjninger i håndstand.
Med en elastik om bækkenet vil denne aktivitet vægtaflaste brugeren, som medfører at også personer med fysisk handicap kan træne Bungee Fly.


Se mere her:
https://youtu.be/pYCiKZAK2m4

https://youtu.be/mQwmylbroxo

Følgende fonde, puljer og virksomheder har støttet projektet: Aabenraa Kommunes Udviklingspulje, Aabenraa Fritidsråd og DIF & DGI foreningspulje.

Skumtennis
Tennis afdelingen har arbejdet med at anskaffe udstyr til skumtennis og efter sommerferien vil de tilbyde dette til medlemmerne.
Skumtennis spilles på badmintonbane med sænkede net, og det foregår med almindelige tennisketsjere og skumbolde.
Den helt store fordel ved skumtennis er, at det er en rigtig god måde at øve sine slag på. Man kan slå hårdt, uden at den flyver langt væk, som den ville gøre i grustennis, hvis man rammer den forkert og minitennis er en taknemmelig måde at øve grundslag på.
Samtidig får man bevæget sig godt rundt på banen, fordi spillet går hurtigere end man lige regner med.
Det er sjovt og giver rigtig god kondition, samtidig med, at man kan holde sig i gang med tennis hele vinteren.


Disc golfbane med 10 baner
Et samarbejde med EIA, Ensted Naturpark og KFUM Spejderne Ensted Gruppe med Kim Gude-Hansen som primus motor er der planer om at etablere en Disc golfbane med 10 baner i området ved EIA og Ensted Naturpark.


Anlæggelsen af banen bliver gjort i august/september 2020 af frivillige. Hvis man har mulighed for at hjælpe med etableringen, er man velkommen at kontakte Kim Gude-Hansen.


EIA håber at dette tilbud kan supplere de andre aktiviteter som er i Ensted hallen eller i området rundt om hallen.


EIA håber også at frivillige vil udnytte muligheden for at etablere en forening, som ugentligt vil arrangere Disc Golf træning for både børn, unge og voksne. Hjælp til at etablere en forening under EIF kan fås ved at henvende sig til formanden i EIF, Lars H. Damkjær.

Discgolf eller Frisbeegolf er en sportsgren som startede i 1960'erne. Frisbee Golf eller disc golf adskiller sig fra almindelig golf på to væsentlige punkter. For det første er banens huller skiftet ud med kurve, hvor der er påmonteret kæder.


Spillets koncept er lettere at forstå, når det kaldes "frisbee® golf", men da frisbee® er et registreret varemærke, kaldes spillet disc golf. Disc golf er magen til traditionel golf, men i stedet for kølle og bold bruger man specielle frisbee's kaldet golfdiscs. Golfdiscen kastes efter et mål over jorden i stedet for et hul i jorden. Der er forskellige typer golfdiscs til forskellige kast, ligesom der findes forskellige disc til forskellige slag. Spillets formål er, med så få kast som muligt, at kaste golfdiscen i hul. Hullet er en speciel designet stålkurv, monteret på en stålstang, hvorfra der i toppen hænger stålkæder. Dette kaldes en disc golf kurv.


Se mere her: https://youtu.be/AHVF5cFDOEU


Følgende fonde, puljer og virksomheder har støttet projektet: Fabrikant Mads Clausens Fond, Aabenraa Fritidsråd, Stubbæk familiefestival, Ensted Naturpark go EIA.


Vil du leje hallen?


Vi har lavet en aftale med Wannasport.
Det betyder, at vi nu kan tilbyde udlejning på time basis af enten en badminton bane, volleyball bane eller måske hele multisalen/hallen og dette endda til skarpe priser.

Fx en badmintonbane for 60 kr./time.


Hvordan lejer du?


Det eneste I skal gøre er at gå på wannasport.dk eller installere deres app.
Så hvis I får besøg at børn eller børnebørn eller måske vil udfordre vennerne en aften, så er muligheden nu åben.

BOOK HER:  wannasport.dk/p/ensted-if


Hvornår kan jeg leje?
Til højre kan du se, hvornår banerne er ledige.
Øverst du en dato, så klik på "I dag" og vælg den dag du ønsker.


Seniormotion Inspirationsdag

EnstedIF har afholdt inspirationsdag for områdets ældre i Ensted Hallen. Der mødte rigtig mange op. De fik en intro i diverse aktiviter (se til højre).

Efterfølgende var der mulighed for at købe grillpølser, øl og vand og få en snak om de forskellige sportsgrene.


Arrangementet bliv arrangeret af de lokale foreninger i samarbejde med Bevæg dig for Livet-Senior, DGI og DAI.
Der var mulighed for at prøve følgende aktiviteter


 • Motion i det fri + Stavgang
 • Tennis
 • Krolf
 • Stolegymnastik
 • Dart
 • Iindendørs petanque
 • Linedance
 • New Age Kurling
 • Pickleball
 • Bordtennis

  Aktiviteterne var tilrettelagt til

  nybegyndere
AMG_20190815_124910
IMG_20190815_181349
IMG_20190815_172927
IMG_20190815_172849
IMG_20190815_172841
IMG_20190815_172908
IMG_20190815_172902
IMG_20190815_174317

Støt Ensted IF, hver gang du tanker


Vi har indgået en sponsoraftale med OK, så du kan støtte Ensted IF, hver gang du tanker.


Du støtter vores klub med 6 øre for hver liter, du tanker med OK Benzinkortet – uanset hvor du tanker i Danmark. Første gang du har tanket 500 liter, får klubben desuden en ekstra bonus på 250 kr. Det koster dig ikke ekstra at støtte – OK betaler hele beløbet.

Læs mere her

Aktiviteter

Vi har fået et super lækkert motionscenter med state of the art maskiner, en meget fin multisal og nyt stort mødelokale. Derudover har vi fået tilføjet fysioterapi klinikken i hallen. Dette vil give en rigtig god synergi som er til glæde for alle.

Ensted IF

Skolegade 10, Stubbæk,
6200 Aabenraa

Halinspektør Henning P. Bonde

Mobil: 40143821